Kto tu zagości, poczuje nie tylko naturalne smaki kozich serów. Będzie to spotkanie nie tylko z tradycją, naturą, ale przede wszystkim z wyjątkową rodziną – ludźmi, którzy potrafią dzielić się swoją pasją.

Państwo Ewa i Łukasz Kowalikowie – właściciele „Koziej Łąki”, znaleźli swoje szczęście w twórczej pracy dla dobra i zdrowia innych. Gospodarstwo słynie z produkcji wyjątkowych kozich serów, znanych już nie tylko w najbliższej okolicy.
Tajemnica smaku koziego sera, tkwi, jak zapewnia pan Łukasz w pożywieniu kóz. To w przypadku „Koziej Łąki” pochodzi z miejscowych nieskażonych chemicznie upraw. Dalej znaczenie mają oczywiście naturalne dodatki. Mamy między innymi do wyboru ser z czarnuszką, kozieradką, czosnkiem niedźwiedzim lub z pomidorami. Możemy również spróbować sera koziego wędzonego, który cieszy się, jak podkreślają gospodarze, szczególnych uznaniem. W gospodarstwie można też zakupić kozie mleko o wyjątkowo łagodnym smaku, bez laktozy i zbędnych tłuszczy oraz serwatkę.
Poza bogactwem smaków „Kozia Łąka” zachwyca pięknem natury. Jest też przykładem harmonii wtopienia się naturalnego budownictwa w krajobraz, czy jak kto woli ludzkiej osady w naturę. Żywy inwentarz to nie tylko kozy. Zobaczymy tu m.in. koniki hucuskie.
W planach jest co szczególnie istotne dla turystów powstanie gospodarstwa agroturystycznego. Zanim ono powstanie, o czym oczywiście poinformujemy, warto odwiedzić to miejsce, choćby podczas pieszej wędrówki po szlaku, który warto przejść, gdy gościmy w tutejszych stronach.